joi, 13 mai 2010

Cancerul și respirația celulară


Dr. Otto Warburg, de două ori laureat al Premiului Nobel, primit pentru Fiziologie/Medicină în 1931 pentru cercetările sale privind respiraţia celulară, explică:

"Creşterea celulelor canceroase este iniţiată de o relativă lipsă de oxigen. Cancerul nu poate trăi într-un mediu bogat în oxigen... "

Intrând mai in amănunt, el scrie: "... cauza cancerului nu mai este un mister; acesta se naște ori de câte ori unei celule ajunge sa ii lipsească 60% din necesarul său de oxigen.
Cancerul, mai presus de toate celelalte boli, are nenumărate cauze secundare. Dar, chiar și pentru cancer, există doar o singură cauza primară. Rezumată în câteva cuvinte, cauza primară a cancerului este înlocuirea respiraţiei de oxigen în celulele normale ale corpului de către o fermentare a zaharurilor (respirație anaerobă). Toate celulele normale ale organismului își satisfac nevoile de energie prin respiraţie de oxigen, în timp ce celulele canceroase și le satisfac în mare parte prin fermentare. Astfel, toate celulele normale ale corpului sunt aerobe, în timp ce toate celulele canceroase sunt parţial anaerobe."

Reține deci, cititorule: orice remediu sau exercițiu care determină o îmbunătățire a oxigenării celulare, administrat/practicat suficient și cu perseverență, duce la apoptoza (moartea) celulelor canceroase. Voi reveni în alt post cu detalii.